[...] Obowiązuje indywidualnie dobrane dawkowanie, uwzględniające typ skóry. W kolejnych dniach dawki zwiększa się stopniowo. Na serię składa się 10-12 zabiegów, po czym należy zrobić 4-tygodniową przerwę. W ściankach łóżka opalającego lub kabiny do naświetlań całego ciała znajduje się od kilkunastu do kilkudziesięciu niskociśnieniowych [...]
[...] receptur - tylko mięso i zioła? - Znałem gościa, który chciał taką szansę wykorzystać. Oryginalne receptury, przemyślana dystrybucja, reklama w dużych miastach, przy czym udało mu się robić naprawdę smaczne rzeczy. Zbankrutował po sześciu miesiącach. Wykończyły go napompowane szyneczki i polędwice; nie był w stanie choćby zbliżyć się do [...]
[...] /low(er) carbs/. Rozłożenie dni w tygodniu jest powiązane z planem treningowym: Przy treningu 4 razy w tygodniu: Wybieramy 2 docelowe treningi, podczas których ćwiczymy partie mięśniowe, które chcemy szczególnie rozwijać. Są to dni z wysokim spożyciem węglowodanów. W pozostałe 2 dni treningu spożywamy umiarkowaną ilość węglowodanów. [...]
[...] otyłych ta liczba jest nawet większa), ale ilość ta jest szacunkiem bardzo optymistycznym i realnie prócz krótkiego czasu początkowego, będziemy cieszyć się gdy zobaczymy "aż" -0,5kg na wadze w tygodniu. Założenia takie prowadza tez szybko do zniechęcenia, ponieważ spadek wagi nie jest liniowy, będziemy trochę chudły, trochę stały w [...]
[...] biegania i truchtania kompleksy sztangowe - treningi metaboliczne Specyficznym rodzajem treningu interwałowego są treningi metaboliczne i/lub kompleksy sztangowe. Na czym to polega ? Wykonujesz obwody ze sztangą angażujące wszystkie grupy mięśniowe z niewielkim ciężarem w określonym czasie pracy lub z założoną ilością powtórzeń a sztanga [...]
[...] biegania i truchtania kompleksy sztangowe - treningi metaboliczne Specyficznym rodzajem treningu interwałowego są treningi metaboliczne i/lub kompleksy sztangowe. Na czym to polega ? Wykonujesz obwody ze sztangą angażujące wszystkie grupy mięśniowe z niewielkim ciężarem w określonym czasie pracy lub z założoną ilością powtórzeń a sztanga [...]
[...] o monstrualnej masie mięśniowej, oraz wyizolowanych idealnie „dorzeźbionych" mięśniach. Wtedy kulturyści dostali do dyspozycji najsilniejszy i najskuteczniejszy, przy czym w miarę bezpieczny środek rozwijający beztłuszczową muskulaturę. W latach dziewięćdziesiątych kulturyści dobrze wiedzieli jak i z czym stosować HGH, co spowodowało [...]
[...] Węglowodany możemy podzielić na cukry proste i złożone. CUKRY PROSTE Cukry proste (monosacharydy) mogą mieć w cząsteczce różną liczbę atomów węgla, w związku, z czym wyróżniamy triozy - 3C (trzy atomy węgla), tetrozy- 4C, pentozy - 5C, heksozy - 6C i heptozy - 7C. Cukry proste mogą różnić się również grupą funkcyjną. Zależnie od tej [...]
[...] - i nie mam tu na myśli leków, ale kwestii wpływu diety na: insulinę, ogniska zapalne czy niekorzystne procesy przemian z udziałem kwasów tłuszczowych. Czyli wszystko to, o czym mowa w tym wątku ------------------------------------------------------ badań przeprowadzonych przez naukowców z Instytutu ds. Badań nad Dzieckiem i Rodziną z Vancouver [...]
[...] serwatkowych okazuje się, pisząc brutalnie : jest to odpad poprodukcyjny. Spowodowane jest to faktem iż globalna produkcja wyrobów z mleka jest bardzo wysoka w związku z czym również dostępność serwatki jest relatywnie wyższa niż przykładowo białek jajecznych. Przewagą serwatki nad innymi surowcami jest także fakt, że [...]
[...] opartych na białkach serwatkowych. Odzywki oparte na bazie białek serwatkowych Jakie były początki i kierunki zastosowania koncentratów białek serwatkowych w przemyśle spożywczym? Warto jest zapoznać się z początkami produkcji koncentratów opartych na białkach serwatkowych, oraz ich pierwotnym przeznaczeniu w przemyśle spożywczym, gdyż właśnie [...]
[...] Odzywki oparte na bazie białek serwatkowych Jakie były początki i kierunki zastosowania koncentratów białek serwatkowych w przemyśle spożywczym? Warto jest zapoznać się z początkami produkcji koncentratów opartych na białkach serwatkowych, oraz ich pierwotnym przeznaczeniu w przemyśle [...]
[...] Odzywki oparte na bazie białek serwatkowych Jakie były początki i kierunki zastosowania koncentratów białek serwatkowych w przemyśle spożywczym? Warto jest zapoznać się z początkami produkcji koncentratów opartych na białkach serwatkowych, oraz ich pierwotnym przeznaczeniu w przemyśle [...]
[...] w dowolnym organizmie po prostu musi je zawierać. Składa się ono z ponad 20 cegiełek, zwanych aminokwasami, z których każda jest inna. Z tych 20 aminokwasów organizm może, niczym z klocków Lego, zbudować wszystko, czego dusza zapragnie. Wyobraźmy sobie, że chcemy z 20 różnych aminokwasów zbudować łańcuch białkowy o długości 100 aminokwasów. [...]
[...] powinno się nic jeść przynajmniej ok.1h przed i 30-45min po przyjęciu suplementu. W przypadku kreatyny sprawa nabiera szczególnego znaczenia, gdyż przyjmując ją z glukozą liczymy na działanie insuliny, która powinna przetransportować kreatynę z krwi do komórek. Jeżeli zjemy coś w momencie, gdy cała kreatyna nie trafiła jeszcze do mięśni, tłuszcz [...]
[...] Powstają z wągrów zamkniętych (głębokich). Wyraźnie różnią się od czyraków wielkością oraz okresowo licznym występowaniem. Trądzik dojrzały zanika na krótki czas, po czym pojawia się ponownie; przebieg choroby jest więc niejednolity. Związany jest on ściśle ze sposobem odżywiania, z kondycją układu pokarmowego oraz stanem przemiany [...]
[...] nie bez znaczenia jest rodzaj weglowodanów -koniecznie muszą mieć niski GI, gdy. bedac wolno trawione, pozwalą na stabilne i długotrwałe uwalnianie energii z pokarmu, o czym wspominałam wy!ej. Powolny sposób ich wchłaniania nie bedzie doprowadzał do powstania hipoglikemii, do której mo!e doprowadzić spo!ywanie weglowodanów o wysokim GI, i [...]
[...] ze hormon wzrostu wszedł w reakcję. Możesz łatwo tego uniknąć poprzez zmniejszenie dawek oraz długości cyklu. Cykle na IGF-1 powinny oscylować miedzy 4-6 tygodni, po czym powinien nastąpić OFF na kolejne 4-6 tygodni, po czym znów ponawiamy cykl. IGF-1 jest w znacznym stopniu silniejszy od HGH, musisz mieć to na uwadze, podczas gdy [...]
[...] U młodych chłopców jego ilość w organizmie jest niewielka, dopiero u nastolatków gwałtownie wzrasta i utrzymuje się na zwiększonym poziomie do ok. 35 roku życia, po czym znów się obniża. Po pięćdziesiątce ilość testosteronu w porównaniu z wiekiem młodzieńczym może zmniejszyć się nawet o połowę. U niektórych mężczyzn proces ten następuje [...]
[...] Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych, których rola w prawidłowym funkcjonowaniu i rozwoju organizmu jest ogromna. Tłuszcze pełnią tez istotna role budulcową przy czym NNKT (a szczególnie grupa słynnych Omega-3) odgrywają tu role kluczową gdyż wchodzą w skład wszystkich błon komórkowych w organizmie, są bardzo istotnym składnikiem [...]